انسان دوست می دارد آرامش و آسایش را به طور پایدار در اختیار داشته باشد. با آن که می داند آرامش و آسایش دنیا و خوشبختی که در سایه آن به دست می آید، ناپایدار است، با این همه دنبال آن می رود.
از نظر قرآن، مردم سه دسته هستند: 1. کسانی که تنها خوشبختی دنیا را می خواهند؛ 2. کسانی که تنها خوشبختی آخرت را می خواهند، مانند ترسایان و راهبان مسیحی(حدید، آیه 27)؛ 3. کسانی که خوشبختی دنیا و آخرت را می خواهند.
خداوند در قالب نیایش و دعا به مردم یاد می دهد تا خوشبختی هر دو سرا را بخواهند. در آیه 201 سوره بقره آمده است: رَبَّنَا آتِنَا فِی الدُّنْیَا حَسَنَةً وَفِی الآخِرَةِ حَسَنَةً وَقِنَا عَذَابَ النَّارِ؛ پروردگارا ! به ما در دنیا نیکى و و در آخرت نیکی بده! و ما را از عذاب آتش دوزخ نگه دار و حفظ کن!
بهترین سرمشق نیکی که بتواند نیکی دنیا و آخرت را تامین کند، پیامبر اکرم و اعظم (ع) است که خداوند او را به خلق عظیم(قلم، آیه 4) ستوده است. از این رو، ایشان را به عنوان نمونه کامل انسانی که با داشتن عناصر بشری(کهف، آیه 110) چون شهوت جنسی و مالی و غذایی و مانند آن(فرقان، آیات 7 تا 10) سعادت و خوشبختی دنیا و آخرت را به دست آورده اشاره می کند و می فرماید: لَقَدْ کانَ لَکُمْ فی رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ لِمَنْ کانَ یَرْجُوا اللَّهَ وَ الْیَوْمَ الْآخِرَ؛ هر آینه برای شما در رسول الله سرمشق نیک برای کسانی است که امید وبه خدا و روز آخرت دارند.(احزاب، آیه 21)
پس اگر می خواهیم خوشبختی دنیا و آخرت را با هم داشته باشیم، باید فلسفه و سبک زندگی خودمان را از پیامبر(ص) بیاموزیم و به ایشان اقتدا کنیم. به عنوان نمونه از آیات و روایات بر می آید کسی که دنیا و آخرت می خواهد باید به نماز به ویژه اول وقت اهتمام ورزد و نماز برای حاجت بخواند؛ زیرا نماز مهم ترین ابزار و وسیله برای کسب آرامش و آسایش است. اگر از نظر روانی دچار اضطراب و ترس و اندوه هستید، نماز بهترین مایه آرامش است و اگر مشکلات مالی دارید و دچار بی برکتی هستید، نماز بخوانید؛ زیرا نماز مهم ترین عبادتی است که تقوا را موجب می شود و تقوا تامین کننده سعادت دنیا و آخرت است.(بقره، آیه 21؛ حجرات، آیه 14 و آیات بسیار دیگر)